luni, 12 decembrie 2011

Scrisoare deschisă către Nichita Danilov


Scrisoare deschisă catre domnul director al Casei de Cultură A Municipiului Iaşi Mihai Ursachi

Domnule Director,

    Suntem un grup de voluntari care activează în Clubul Fotografilor. Din fericire (sau din păcate poate) activăm fără a fi activiști. Ne adunăm marti seara de 2 ori pe lună și privim fotografii, vorbim despre ele, facem expoziții şi încercăm devenim fotografi mai buni. Și facem asta de 3 ani incoace. Totul se întâmplă prin munca benevolă de sute și mii de ore a unor persoane voluntare.
    Domnule director Nichita Danilov, am dori va simțim mândru de activitățile noastre. Nu ne felicitați, ci ne apostrofați, nu ne încurajați ci ne puneți constant bețe in roate, fie este vorba de acorduri de cenzură sau de reproșuri fățișe nu v-am lăudat cand a fost prezentă o personalitate.
    Toate
aceste manifestări sunt simţite din decembrie 2010, în urma apariţiei conflictului dintre dumneavoastră şi Dan Mititelu.
    Atunci ne-aţi suspendat Clubul, neţinând cont de Regulamentulul Clubului Fotografilor, pe care l-ați semnat și aprobat. 
    Ne-ați reproşat personal nu v-am lăudat în discuțiile avute cu invitații. 
    În 3 ani de existență a Clubului Fotografilor nu ați participat la NICI UN VERNISAJ și la NICI O ÎNTREVEDERE din cele peste 80 de expoziții deși ați primit de fiecare dată invitații.
    Ați cerut instituirea unei cenzuri demne de anii 50 asupra blogului și sitului Clubului Fotografilor fără nici un fel de motiv. Cenzura impusa a dus la eliminarea unor anunțuri despre fotografie din motive care și acum ne scapă.      
    Ne-ați interzis publicarea actelor de colaborare semnate între voluntarii Clubului și Casa de Cultură pe care o conduceti.
    În urma conflictului pe care l-aţi deschis cu domnul Dan Mititelu, l-aţi îndepărtat nemotivat din poziţia de coordonator al acestui Club, poziţie în care a activat cu succes vreme de 2 ani.
   Am dori simțim prețuiti acest Club la valoarea cu care este investit de prietenii din asociaţiile şi cluburile similare din ţară şi de peste hotare,de la care primim felicitări. 
   Ne dorim încetati conflictul pe care îl aveţi cu domnul Dan Mititelu, pentru a putea avea loc revenirea domniei sale în activităţile din care i se resimte lipsa.
   Aşteptăm cu interes un răspuns din partea dumneavoastră şi ne rezervăm dreptul notificăm în mod oficial instituţiile abilitate pentru a cerceta justeţea faptelor petrecute.
    În
încheiere, dorim ne exprimăm speranţa ca vom fi ascultati şi lucrurile vor lua un drum democratic.


Data 12.12.2011
Semnatari:
Alexandru Toma 
Alin Chelariu
Bogdan Toma 
Cătălin Viţelaru 
Claudiu Răileanu 
Codrin Băleanu 
Cosmin Ivaşcu 
Cristian Ţibu 
George Vintilă 
Gheorghiţă Epureanu 
Lucian Cocea-Lionescu 
Lucian Nistor 
Raluca Butnaru 
Robert Mihăică 
Sorin Untu 
Ştefan Abageru 
Ştefan Isarie 
Ştefan Mardare 
Tudor Manolache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu